Gőzölt húsgombóc



Elkészítés:
1. A rizst hideg vízzel leöblítjük, majd forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük. Lecsöpögtetjük és szétterítjük száradni.
2. A darált sertéshúst tálba tesszük, belekeverjük az apróra vágott sulymot és a frissen reszelt gyömbért, a rizsbort és a sót.
3. A kukoricalisztet 2 evőkanál vízben kikeverjük, és a húsmasszához adjuk. A húsmasszát kb. 20 részre osztjuk, és gombóccá formáljuk. Belehempergetjük a rizsbe.
4. Kínaikel-levelekkel kibélelünk egy gőzölőszitát és ráhelyezzük a gombócokat (ne érjenek egymáshoz, inkább 2-3 adagban gőzöljük). A bambuszszitát gyöngyözve forró víz fölé helyezzük és kb. 20 percig hagyjuk a gőz fölött.
5. Az ételt azonnal tálaljuk, mert a rizs gyorsan megkeményedik.