Gőzölt húsgombóc

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gőzölt húsgombóc
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg sulyom
30 dkg rizs
1 darabka 1 cm-es, friss gyömbérgyökér
1 evőkanál rizsbor
5 levél kínai kel
1 evőkanál kukoricaliszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst hideg vízzel leöblítjük, majd forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük. Lecsöpögtetjük és szétterítjük száradni.

2. A darált sertéshúst tálba tesszük, belekeverjük az apróra vágott sulymot és a frissen reszelt gyömbért, a rizsbort és a sót.

3. A kukoricalisztet 2 evőkanál vízben kikeverjük, és a húsmasszához adjuk. A húsmasszát kb. 20 részre osztjuk, és gombóccá formáljuk. Belehempergetjük a rizsbe.

4. Kínaikel-levelekkel kibélelünk egy gőzölőszitát és ráhelyezzük a gombócokat (ne érjenek egymáshoz, inkább 2-3 adagban gőzöljük). A bambuszszitát gyöngyözve forró víz fölé helyezzük és kb. 20 percig hagyjuk a gőz fölött.

5. Az ételt azonnal tálaljuk, mert a rizs gyorsan megkeményedik.

Gőzölt húsgombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1545 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Gőzölt húsgombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
van itthon