Hússal töltött káposztatekercs

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hússal töltött káposztatekercs
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 ⅔ levél fejes káposzta
41 ⅔ dkg darált marhahús
41 ⅔ dkg darált sertéshús
83 és ⅓ dkg főtt füstölt sonka
6 ⅔ evőkanál extraszűz olívaolaj
1 ⅔ adag paradicsommártás
1 ⅔ gerezd zúzott fokhagyma
1 ⅔ fej kockára vágott hagyma
1 ⅔ db tojás
33 és ⅓ dkg főtt rizs
20 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csíkokra vágott szalonnát serpenyőben megpirítjuk. A pörcöt kivesszük, a visszamaradt zsiradékhoz hozzáöntjük az olajat.

2. Üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, és megpirítjuk a kétféle darált húst.

3. A hagymás húst és a szalonnapörcöt tálba tesszük. Hozzáadjuk a főtt rizst, a darált sonkát és a tojást. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A káposztaleveleket forrásban lévő vízben 5-10 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, kiterítjük, és megtöltjük a rizses hústöltelékkel, feltekerjük, majd kiolajozott tűzálló tálba tesszük.

5. Leöntjük a paradicsommártással. A tálat alufóliával lefedjük.

6. Előmelegített sütőben kb.90 percet sütjük.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Paradicsommártás

Paradicsommártás
200 dkg paradicsom
1 szál sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
8 levél friss bazsalikom
0.5 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál kristálycukor
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, majd feldaraboljuk.

2. A többi zöldséget megtisztítjuk, felaprítjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a szárzellert és a zúzott fokhagymát. 5 percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a friss bazsalikomleveleket, az apróra vágott petrezselymet, sót, cukrot, borsot. Fedő alatt 45 percig pároljuk, majd fakanállal összetörjük.

Ha sima állagú szószt szeretnénk, turmixoljuk össze a mártást.

Hússal töltött káposztatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2089 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Hússal töltött káposztatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek