Fűszeres gőzölt hal



Elkészítés:
1. A gyömbért, az ázsiai citromfűt, a chilit, a hagymát és a halszószt konyhai robotgépbe tesszük. Darabos krémmé dolgozzuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá.
2. A hal mindkét oldalán keresztben 3-4 mély bevágást ejtünk. A krémmel bekenjük a halat, a mélyedésekbe jól beledörzsöljük. Olyan edénybe, tálba tesszük, amiből a pároláskor összegyűlő levek nem folynak ki. Megszórjuk a citromlevelekkel és a bazsalikommal.
3. Előkészítjük a gőzölőedényt, vagy egy rácsot helyezünk a wokba vagy egy mély serpenyőbe. Körülbelül 5 cm magasan vizet öntünk bele, felforraljuk.
4. A halas edényt a párolóba vagy a rácsra tesszük. A lángot kicsire állítjuk, hogy a víz csendesen forrjon, szorosan lefedjük, és a halat 15-20 percig pároljuk, vagy amíg átfő. A frissen főtt rizzsel és az uborkaszeletekkel tálaljuk.