Hal kókusztejben

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hal kókusztejben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg főtt, tisztított garnélarák
25 dkg karikára vágott kalmár
35 dkg lebőrözött, darabolt fehér húsú halfilé
4 dl kókusztej
4 evőkanál apróra vágott kínai metélőhagyma
2 evőkanál thai szójaszósz
1 evőkanál halszósz
1 szál félbevágott ázsiai citromfű
másfél dl halalaplé
2 evőkanál thai piros currypaszta
6 szál darabolt újhagyma
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál földimogyoró-olaj
kis darab friss, reszelt gyömbér
A tálaláshoz:
igény szerint friss, apróra vágott korianderzöld
igény szerint főtt jázminrizs

Elkészítés:

1. Wokban vagy egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Az újhagymát és a gyömbért keverve pirítjuk benne 1-2 percig. Hozzáadjuk a currykrémet, és 1-2 percig keverve pirítjuk.

2. Hozzáöntjük a kókusztejet, a halalaplét, beletesszük a citromlevelet és az ázsiai citromfűt. Felforraljuk, és kis lángon még 1 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a halhúst, a kalmárkarikákat és -csápokat meg a garnélát, és 2-3 percig főzzük, amíg a hal átfő. Belekeverjük a halszószt, a szójaszószt és a metélőhagymát. Azonnal tálaljuk a friss korianderrel elkevert főtt jázminrizzsel.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Hal kókusztejben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2106 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Hal kókusztejben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
recept beküldése