Rizs tengeri halfilével és kalmárral

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizs tengeri halfilével és kalmárral
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg jázminrizs
25 dkg bébi kalmár
25 dkg lebőrözött, kockára vágott fehér húsú halfilé
25 dkg lebőrözött, kockára vágott lazacfilé
4 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
3 szem apróra vágott mogyoróhagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
3 dl halalaplé
4 szál apróra vágott újhagyma
2 evőkanál thai piros currypaszta
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. Wokban felforrósítunk 1 evőkanál olajat. A mogyoróhagymát és a fokhagymát keverve sütjük benne 2-3 percig, amíg megpuhulnak. Hozzáadjuk a rizst, 2-3 percig keverve pirítjuk.

2. Hozzáadunk egy merőkanálnyi halalaplét, és a rizst gyakran megkeverve 12-15 percig forraljuk, amíg megpuhul, a lét időnként szükség szerint pótoljuk. Áttesszük egy tálba, hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

3. Másnap a wokban felforrósítjuk a maradék olajat. Az újhagymát a currykrémmel kevergetve pirítjuk benne 2-3 percig. A kalmárt és a kétféle halat hozzáadjuk, és megsütjük, óvatosan keverve, hogy a hal ne törjön össze. Belekeverjük a rizst meg a koriandert, átforrósítjuk, és azonnal tálaljuk.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Rizs tengeri halfilével és kalmárral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1369 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Rizs tengeri halfilével és kalmárral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
könyvek