Rakott rizs brokkolival

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rakott rizs brokkolival
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg reszelt parmezán sajt
35 dkg brokkoli
20 dl víz
4 dkg vaj
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
6 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst sós vízben megfőzzük (13-15 perc), leszűrjük, tálba tesszük.

2. A brokkolit rózsáira szedjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a brokkolit. Megsózzuk, kis lángon 15 percig pároljuk (ha szükséges, vizet öntünk alá). Néhány szép rózsát díszítéshez félreteszünk.

3. Kivajazunk, és zsemlemorzsával behintünk egy tűzálló tálat. Belesimítunk egy réteg lecsepegtetett rizst. Ráhalmozzuk a hagymás brokkolit. Megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Még egy réteg rizs következik. Megszórjuk reszelt parmezán sajttal, reszelt szerecsendióval és zsemlemorzsával, rámorzsoljuk a maradék vajat.

4. Előmelegített, 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A félretett brokkolirózsával díszítve tálaljuk.

Rakott rizs brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1378 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rakott rizs brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
hírlevél