Töltött zöldségek török módra

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött zöldségek török módra
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb húsos zöldpaprika
4 kisebb padlizsán
4 db kemény paradicsom
vagy
20 dl víz
1 csokor zöldfűszer
6 evőkanál olívaolaj
5 dl víz
2 evőkanál fenyőmag
4 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst 2 liter sós vízben megfőzzük (13-15 perc), leszűrjük, tálba tesszük.

2. A paradicsom tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, tálba tesszük. A vágott felével lefelé tálcára tesszük, hogy lecsöpögjön.

3. A paprika tetejét levágjuk, magházát kiemeljük.

4. A padlizsánt hosszában vágjuk ketté, kb. egyharmad-kétharmad arányban. A nagyobbik darabból kikaparjuk a húst úgy, hogy 1 cm-es pereme maradjon.

5. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált bárány- vagy marhahúst, és 5-6 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a fenyőmagot és az apróra vágott zöld fűszereket (pl.: menta, bazsalikom, ánizs, kapor, metélőhagyma) . Beleöntjük a rizses tálba, hozzáadjuk a paradicsomvelőt is. Ezzel a keverékkel töltjük meg a zöldségeket.

6. A töltött zöldségeket kiolajozott nagy lábosba tesszük, majd ráhelyezzük a félretett „kalapokat". Aláöntjük a vizet, kicsit megsózzuk. A maradék olajjal meglocsoljuk és fedő alatt, kis lángon kb. 60 percet főzzük.

Töltött zöldségek török módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1897 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Töltött zöldségek török módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
hírlevél