Rizskuglóf hallal és spárgával

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizskuglóf hallal és spárgával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg zöldspárga
12 levél zsálya
5 dkg vaj
4 evőkanál tejszín
1 és ¼ dl száraz fehérbor
10 dl halalaplé
1 kis fej sonkahagyma
2 szál póréhagyma
2 evőkanál liszt
1 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított zöld spárgát sós vízben 5 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, a főzővizet félretesszük. A spárgát feldaraboljuk, néhány spárgacsúcsot a díszítéshez félreteszünk.

2. A friss zsályaleveleket felvert tojásba mártjuk, majd lisztben megforgatjuk. Megforrósított vajban ropogósra sütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

3. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a pórét (csak a fehér részét). Meglocsoljük-2 evőkanálnyival a spárga főzővizéből. Hozzáadjuk a halszeleteket, és nagy lángon 3 percig főzzük. Közben a halat villával szétnyomkodjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

4. Megszórjuk a rizzsel, 1 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.

5. Belekeverjük a főtt spárgát. Felöntjük félpohárnyi halalaplével.

6. Gyakran kevergetve főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog. Újból felöntjük a levessel, és a folyamatot addig ismételjük, amíg a rizs meg nem puhul (15-18 perc). Belekeverjük a tejszínt.

7. Kivajazunk egy 1,5 literes kuglófformát. Szorosan belenyomkodjuk a kész halas-spárgás rizottót. Óvatosan tálra borítjuk, a félretett spárgacsúcsokkal és a ropogós zsályalevelekkel díszítjük.

Halalaplé

Halalaplé
50 dkg halaprólék
6 szem bors
1.2 dl száraz száraz fehérbor
20 dl víz
1 szelet citrom
1 fej darabolt hagyma
1 db paradicsom
1 szál darabolt szárzeller
1 szál darabolt sárgarépa
ízlés szerint

1. A megtisztított hagymát, sárgarépát és szárzellert feldaraboljuk, és lábosba tesszük.

2. Hozzáadjuk a halnyesedéket, a paradicsomot, a vastag citromszeletet, a petrezselyemcsokrot. Felöntjük a vízzel és a borral. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. Felforraljuk, majd kis lángon 40-50 percig főzzük. A keletkező szürke habot szűrőkanállal leszedjük.

3. A levest leszűrjük és halalaplének használjuk.

Rizskuglóf hallal és spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1567 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rizskuglóf hallal és spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
tippek, fortélyok