Perzsa töltött paprika és paradicsom

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Perzsa töltött paprika és paradicsom
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb paradicsom
2 nagyobb húsos zöldpaprika
20 dl víz
6 evőkanál olívaolaj
½ csokor mentalevél
½ csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál őrölt fahéj
3 evőkanál mazsola
3 evőkanál fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst sós vízben megfőzzük (13-15 perc), leszűrjük, tálba tesszük.

2. A paradicsom tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, tálba tesszük. A vágott felével lefelé tálcára tesszük, hogy lecsöpögjön.

3. A paprika tetejét levágjuk, magházát kiemeljük.

4. A mazsolát 20 percre meleg vízbe áztatjuk.

5. 2 evőkanál megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lecsöpögtetett mazsolát és a fenyőmagot. 2 percig sütjük. Őrölt fahéjjal, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és mentalevelet.

6. A tűzről levéve belekeverjük a paradicsomvelőt, majd a rizst is. Ezzel a keverékkel töltjük meg a paprikát és a paradicsomot. A töltött paprikát kiolajozott tűzálló tálba tesszük, majd ráhelyezzük a félretett „kalapokat". A maradék olajjal meglocsoljuk.

7. A tálat alufóliával befedjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Mellé tesszük a töltött paradicsomot, ráhelyezzük a „kalapot" és együtt, további 30 percig sütjük.

Perzsa töltött paprika és paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1610 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Perzsa töltött paprika és paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szótár