Kínai húsgombóc rizzsel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kínai húsgombóc rizzsel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg konzerv sulyom
1 evőkanál szójaszósz
1 darabka friss, 1 cm-es gyömbérgyökér
2 gerezd fokhagyma
4 szál zöldhagyma
1 db tojás
ízlés szerint
A mártáshoz:
1 darabka friss, 1 cm-es gyömbérgyökér
2 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

1. A rizst 2 órára hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, és ruhára szétterítjük.

2. A szárított kínai gombát 20 percre meleg vízbe áztatjuk A nedvességet kinyomkodjuk belőle, majd felaprítjuk.

3. A kétféle darált húst tálba tesszük, összekeverjük a gombával, a frissen reszelt gyömbérrel, a lecsöpögtetett, felaprított sulyommal, a kockára vágott zöldhagymával és a tojással. Sóval és szójaszósszal ízesítjük.

4. A húsmasszát kb. 20 részre osztjuk, és gombóccá formáljuk. Belehempergetjük az áztatott rizsbe. Sütőpapírral kibélelünk egy gőzölőszitát és ráhelyezzük a gombócokat (ne érjenek egymáshoz, inkább 2,3 adagban gőzöljük). A bambuszszitát gyöngyözve forró víz fölé helyezzük, és kb. 30 percig gőzöljük.

5. A mártáshoz tálkában összekeverjük a szójaszószt a cukorral és a frissen reszelt gyömbérrel. A forró gombócok mellé kínáljuk.

Kínai húsgombóc rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1014 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kínai húsgombóc rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
tippek, fortélyok