Vegyes kínai rizstál



Elkészítés:
1. A szárított kínai gombát 20 percre meleg vízbe áztatjuk. A nedvességet kinyomjuk belőle, majd felaprítjuk. Az áztatóvizet félretesszük.
2. A húst vékony csíkokra vágjuk. A gomba áztatóvizét összekeverjük a szójaszósszal, a cukorral és a kukoricaliszttel. Belekeverjük a húst, és 20 percig érleljük.
3. A rizst sós vízben megfőzzük (13-15 perc).
4. Wokban 2 evőkanál mogyoróolajat forrósítunk és beletesszük a zúzott fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett húst, a gombát, a csíkokra vágott szalonnát, és nagy lángon 3 percig sütjük, majd a wokból kivesszük.
5. A maradék olajat beleöntjük a wokba, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöld hüvelyű babot, a zöldhagymát, a zöldborsót és a csíkokra vágott zöldpaprikát. Nagy lángon 4 percig sütjük.
6. Visszatesszük a húst, szezámolajjal meglocsoljuk, és további 2 percig sütjük.
7. Belekeverjük a rákot, a feldarabolt konzerv bébikukoricát, és 2 percig pároljuk.
8. Végül belekeverjük a rizst is a hús páclevével együtt. Nagy lángon összemelegítjük.