Paella hús nélkül

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Paella hús nélkül
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg főtt csicseriborsó
4 szál sáfrány
vagy
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss petrezselyemzöld
1 evőkanál citromlé
1 és ¼ dl száraz száraz fehérbor
15 dkg szeletelt fekete olajbogyó
30 dkg félbevágott koktélparadicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej kockára vágott lilahagyma
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
néhány levél finomra vágott bazsalikom

Elkészítés:

1. A kockára vágott hagymát 3 evőkanál megforrósított olajon üvegesre pároljuk .

2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott piros húsú paprikát és a zúzott fokhagymát. További 5 percig pároljuk. Sóval, őrölt chilivel ízesítjük.

3. Megszórjuk a rizzsel, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral és a levessel. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot és a sáfrányt vagy sáfrányos szeklicét. Felforraljuk, majd kis lángon 15 percig főzzük.

4. Belekeverjük a lecsöpögtetett főtt csicseriborsót, a felszeletelt fekete olajbogyót, és további 2 percig főzzük. Belekeverjük a citromlevet és a maradék olajat.

5. Borssal, frissen vágott petrezselyemmel és bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.

Zöldségerőleves

Zöldségerőleves
1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.

Paella hús nélkül
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1834 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Paella hús nélkül
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szólj hozzá, értékelj