Fűszeres paella bárányhússal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres paella bárányhússal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb érett paradicsom
25 dkg zöldbab
12 dkg szalámi
25 dkg kicsontozott sertéskaraj
40 dkg kicsontozott báránycomb
1 ág friss rozmaring
1 teáskanál őrölt chilipaprika
1 teáskanál cayenne-bors
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, majd felaprítjuk. A zöldbabot sós vízben 3 percig előfőzzük.

2. A kockára vágott bárányhúst sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a húst. 5 percig kevergetve pirítjuk.

3. A bárányt kivesszük, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a besózott, csíkokra vágott karajt.

4. A serpenyőből kivesszük a húst, s a visszamaradt zsiradékban megpároljuk a csíkokra vágott piros húsú paprikát. Hozzáadjuk a felszeletelt szalámit, a Cayenne-borsot és az őrölt chilit. Megszórjuk a rizzsel, fél percig kevergetve pirítjuk.

5. Hozzáadjuk a paradicsomot, a lecsöpögtetett zöldbabot, majd felöntjük a levessel. Sáfránnyal és rozmaringgal ízesítjük.

6. Visszatesszük a kétféle húst. felforraljuk, majd kis lángon, kevergetés nélkül, lefedve 20 percig főzzük. Ha a rizs leragadna, a serpenyőt rázzuk meg, ne keverjük fel. Tálalás előtt 5 percig állni hagyjuk.

Tyúkhúsleves

Kép nélkül
1 db 200 dkg-os tyúk vagy
1 db 200 dkg-os egész csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 db burgonya
1 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
igény szerint cérnametélt vagy
igény szerint apró tészta
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Minden megtisztított hozzávalót és az egész csirkét fazékba tesszük. Felöntjük vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Fűszeres paella bárányhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1515 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Fűszeres paella bárányhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
twitter