Jambalaya

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Jambalaya
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg paradicsom
6 dkg garnélarák
10 dkg húsos füstölt szalonna
15 dkg főtt füstölt sonka
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál szárított kakukkfű
½ csokor petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
4 szál zöldhagyma
1 fej lilahagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint Tabasco-szósz

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldhagymát, a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott szalonnát. 5 percig sütjük.

2. Megszórjuk a rizzsel, fél percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott piros húsú paprikát és a főtt, füstölt sonkát. Sóval, borssal, szárított kakukkfűvel, néhány csepp tabasco-mártással ízesítjük. Felöntjük a levessel, és fedő alatt 30 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a rákot, és további 5-8 percig főzzük. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ez a kreol, illetve cajun étel az egyik leghíresebb fogás az USA déli részén.

Tyúkhúsleves

Kép nélkül
1 db 200 dkg-os tyúk vagy
1 db 200 dkg-os egész csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 db burgonya
1 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
igény szerint cérnametélt vagy
igény szerint apró tészta
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Minden megtisztított hozzávalót és az egész csirkét fazékba tesszük. Felöntjük vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Jambalaya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2914 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Jambalaya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon