Kínai pirított rizs

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kínai pirított rizs
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg főtt füstölt sonka
4 evőkanál olaj
½ csokor petrezselyem
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 szál póréhagyma
2 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst a szokásos módon, közel kétszeres mennyiségű sós vízben megpároljuk.

2. Wokban 2 evőkanál olajat forrósítunk és beletesszük a karikára vágott póréhagymát (a világoszöld részt is). 1 percig kevergetve pirítjuk.

3. Belekeverjük a kockára vágott főtt, füstölt sonkát és 1 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a maradék olajat, majd a rizst is, és 1 percig kevergetve pirítjuk.

4. A közepében kis mélyedést alakítunk ki, és beleütjük a tojást. Amikor kezd megszilárdulni, óvatosan összekeverjük, hogy kisebb, szilárd rántottadarabok keletkezzenek. Szójaszósszal ízesítjük. Jól összekeverjük.

5. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Kínai pirított rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3278 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kínai pirított rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek