Kínai pirított rizs



Elkészítés:
1. A rizst a szokásos módon, közel kétszeres mennyiségű sós vízben megpároljuk.
2. Wokban 2 evőkanál olajat forrósítunk és beletesszük a karikára vágott póréhagymát (a világoszöld részt is). 1 percig kevergetve pirítjuk.
3. Belekeverjük a kockára vágott főtt, füstölt sonkát és 1 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a maradék olajat, majd a rizst is, és 1 percig kevergetve pirítjuk.
4. A közepében kis mélyedést alakítunk ki, és beleütjük a tojást. Amikor kezd megszilárdulni, óvatosan összekeverjük, hogy kisebb, szilárd rántottadarabok keletkezzenek. Szójaszósszal ízesítjük. Jól összekeverjük.
5. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.