Rizs kambodzsai módra

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg nyers, tisztított garnélarák
10 dkg csíkokra vágott csirkemellfilé
35 dkg kockára vágott sertéscomb
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet őrölt ánizs
4 evőkanál olaj
1 db 1 cm-es, friss gyömbérgyökér
2 teáskanál ecet
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej kockára vágott hagyma
2 db felvert tojás
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint hegyes, karikára vágott erős paprika

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

2. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéscombot, majd 3 perc pirítás után a csíkokra vágott csirkemellfilét is. Újabb 3 perc sütés után hozzáadjuk a hosszában félbevágott rákot is.

3. Megszórjuk a rizzsel, majd a frissen reszelt gyömbérrel, az őrölt ánizzsal és fahéjjal. Fél percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük a levessel és az ecettel. Fedő alatt megpároljuk (20 perc).

4. A felvert tojásból a maradék olajon rántottát sütünk. Darabokra tépdessük, belekeverjük a húsos rizsbe, és előmelegített tálba tesszük.

5. Karikára vágott hegyes erős paprikával díszítve tálaljuk.

Tyúkhúsleves

Kép nélkül
1 db 200 dkg-os tyúk vagy
1 db 200 dkg-os egész csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 db burgonya
1 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
igény szerint cérnametélt vagy
igény szerint apró tészta
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Minden megtisztított hozzávalót és az egész csirkét fazékba tesszük. Felöntjük vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Rizs kambodzsai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1851 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rizs kambodzsai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
ételfotó