Currys rizs garnélarákkal

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Currys rizs garnélarákkal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál enyhe currypor
20 dkg főtt garnélarák
40 dkg basmati rizs
20 dl víz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál tejszín
2 szál zöldhagyma
1 db csípős fűszerpaprika
1 db hegyes erős paprika
3 db tojás
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst sós vízben megfőzzük (13-15 perc).

2. A zöldhagymát felkarikázzuk, a kétféle paprikát vékonyan felszeleteljük (az eret és a magokat ízlés szerint kivesszük, vagy benne hagyjuk).

3. A rizst leszűrjük, tálba tesszük, összekeverjük 1 evőkanál olajjal, a zöldhagymával és a paprikával.

4. A tojást tálba ütjük, felverjük, összekeverjük a tejszínnel, a currys fűszerkeverékkel és a sóval. A maradék olajon rántottát sütünk belőle. Mielőtt kész lenne, belekeverjük a rákot is, de csak összemelegítjük. Végül belekeverjük a zöldséges rizsbe.

5. Ha szükséges, kis lángon összemelegítjük.

Currys rizs garnélarákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3825 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Currys rizs garnélarákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
facebook