Galambragu rizskéregben



Elkészítés:
1. A konyhakész galambot megmossuk, megtöröljük, 6 darabba vágjuk.
2. 3 dkg megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a húsdarabokat, és körös-körül megpirítjuk. Sóval, zsályával fűszerezzük. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.
3. A paradicsompürét fél pohár vízben kikeverjük, majd a húsra öntjük. Fedő alatt megpároljuk (20 perc).
4. A rizst bő, sós vízben 8 percig főzzük. Leszűrjük, és tálba tesszük. Belekeverjük a tojást, a galamb paradicsomos szaftját, a reszelt parmezán sajtot és 2 dkg vajat.
5. A maradék vajjal kikenünk egy nagy tűzálló tálat. Zsemlemorzsával behintjük. A rizs kétharmadával kibéleljük a tálat úgy, hogy az oldalára is jusson. Az üregbe kanalazzuk a galambragut, majd rásimítjuk a maradék rizst. Meghintjük a maradék zsemlemorzsával.
6. Előmelegített, 180 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. 10 percig állni hagyjuk, majd óvatosan tálra borítjuk.