Galambragu rizskéregben

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Galambragu rizskéregben
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db jérce
vagy
1 db galamb
½ pohár víz
6 dkg vaj
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 levél friss zsálya
1 evőkanál paradicsompüré
1 fej hagyma
6 dkg reszelt parmezán sajt
8 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A konyhakész galambot megmossuk, megtöröljük, 6 darabba vágjuk.

2. 3 dkg megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a húsdarabokat, és körös-körül megpirítjuk. Sóval, zsályával fűszerezzük. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.

3. A paradicsompürét fél pohár vízben kikeverjük, majd a húsra öntjük. Fedő alatt megpároljuk (20 perc).

4. A rizst bő, sós vízben 8 percig főzzük. Leszűrjük, és tálba tesszük. Belekeverjük a tojást, a galamb paradicsomos szaftját, a reszelt parmezán sajtot és 2 dkg vajat.

5. A maradék vajjal kikenünk egy nagy tűzálló tálat. Zsemlemorzsával behintjük. A rizs kétharmadával kibéleljük a tálat úgy, hogy az oldalára is jusson. Az üregbe kanalazzuk a galambragut, majd rásimítjuk a maradék rizst. Meghintjük a maradék zsemlemorzsával.

6. Előmelegített, 180 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. 10 percig állni hagyjuk, majd óvatosan tálra borítjuk.

Galambragu rizskéregben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1728 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Galambragu rizskéregben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
pinterest