Rizs burgonyával és spárgával



Elkészítés:
1. A kockára vágott hagymát 2 dkg megforrósított vajon üvegesre pároljuk.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a hosszában kettévágott, majd feldarabolt zöld spárgát, és 5 percig sütjük.
3. Hozzáadjuk a rizst, és 1 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral és 8 dl levessel. Sóval, borssal ízesítjük.
4. Fedő alatt addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog. Ha szükséges, az elpárolgott nedvességet levessel pótoljuk.
5. A burgonyás-spárgás rizst áttesszük egy tűzálló tálba. Reszelt sajttal meghintjük, rámorzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített grillsütőbe toljuk. 10 percig sütjük.
Zöldségerőleves

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.
2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.
3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.
4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.