Rizs burgonyával és spárgával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizs burgonyával és spárgával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szál zöldspárga
3 nagy burgonya
5 dkg vaj
1 és ¼ dl fehér, száraz bor
½ fej hagyma
6 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kockára vágott hagymát 2 dkg megforrósított vajon üvegesre pároljuk.

2. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a hosszában kettévágott, majd feldarabolt zöld spárgát, és 5 percig sütjük.

3. Hozzáadjuk a rizst, és 1 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral és 8 dl levessel. Sóval, borssal ízesítjük.

4. Fedő alatt addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog. Ha szükséges, az elpárolgott nedvességet levessel pótoljuk.

5. A burgonyás-spárgás rizst áttesszük egy tűzálló tálba. Reszelt sajttal meghintjük, rámorzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített grillsütőbe toljuk. 10 percig sütjük.

Zöldségerőleves

Zöldségerőleves
1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.

Rizs burgonyával és spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1450 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rizs burgonyával és spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
van itthon