Sáfrányos rizs tofuval és zöldségekkel



Elkészítés:
1. Az újhagyma zöld részét felkarikázzuk, a fehéret hosszában kettévágjuk, s megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymával együtt.
2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztaleveleket, a disznóbabot, a zöld hüvelyű babot és a zöldborsót. 1 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük 2,5 dl levessel és megfőzzük.
3. Vaslábosban, megforrósított vajon megpirítjuk a rizst, majd felöntjük a maradék levessel. Sóval, sáfránnyal és paradicsompürével ízesítjük. A lábost lefedjük és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 percig pároljuk.
4. Az elkészült rizsbe belekeverjük a főtt zöldségek háromnegyedét és a kockára vágott tofut. Lefedve 5 percig állni hagyjuk.
5. Frissen vágott petrezselyemmel és bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk. A maradék zöldségekkel körítjük.
Zöldségerőleves

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.
2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.
3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.
4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.