Sáfrányos rizs tofuval és zöldségekkel

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sáfrányos rizs tofuval és zöldségekkel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szál zöldhagyma
15 dkg zöldbab
4 levél kelkáposzta
15 dkg zöldborsó
20 dkg disznóbab
6 dkg tofu
40 dkg basmati rizs
4 dkg vaj
2 evőkanál olaj
½ csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. Az újhagyma zöld részét felkarikázzuk, a fehéret hosszában kettévágjuk, s megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymával együtt.

2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztaleveleket, a disznóbabot, a zöld hüvelyű babot és a zöldborsót. 1 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük 2,5 dl levessel és megfőzzük.

3. Vaslábosban, megforrósított vajon megpirítjuk a rizst, majd felöntjük a maradék levessel. Sóval, sáfránnyal és paradicsompürével ízesítjük. A lábost lefedjük és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 percig pároljuk.

4. Az elkészült rizsbe belekeverjük a főtt zöldségek háromnegyedét és a kockára vágott tofut. Lefedve 5 percig állni hagyjuk.

5. Frissen vágott petrezselyemmel és bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk. A maradék zöldségekkel körítjük.

Zöldségerőleves

Zöldségerőleves
1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.

Sáfrányos rizs tofuval és zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 941 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Sáfrányos rizs tofuval és zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
tippek, fortélyok