Barna rizs zöldségekkel

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Barna rizs zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg zöldborsó
2 szál sárgarépa
2 db paradicsom
12 dkg zöldbab
40 dkg barna rizs
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor petrezselyemzöld
2 és fél dl fehér, száraz bor
1 fej hagyma
1 szál póréhagyma
6 dkg húsos füstölt szalonna
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A feldarabolt zöldbabot sós vízben 3 percig előfőzzük.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát, a kockára vágott hagymát, a felkarikázott sárgarépát. 2 percig kevergetve pirítjuk, megsózzuk.

3. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldbabot, a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és a rizst. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.

4. Felöntjük annyi levessel, amennyi ellepi, belekeverjük a sáfrányos szeklicét is. 20 percig főzzük.

5. Hozzáadjuk a zöldborsót, és további 15-20 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.

Zöldségerőleves

Zöldségerőleves
1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.

Barna rizs zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1964 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Barna rizs zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recepttár