Rizstimbale húsos-boros mártással

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizstimbale húsos-boros mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál száraz marsala bor
2 szelet 25 dkg-os borjúcomb
20 dl víz
8 dkg vaj
½ csokor menta
4 dkg reszelt parmezán sajt
2 és fél dl marhahúsleves
5 dkg durvára tört mandula
2 evőkanál liszt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst csíkokra vágjuk, sóval-borssal bedörzsöljük, és lisztbe forgatjuk.

2. Megforrósított vajon körös-körül megpirítjuk. Hozzáadjuk a durvára vágott mandulát és a felaprított mentát. Felöntjük a borral és a levessel. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

3. A rizst a sós vízben megfőzzük (13-15 perc), leszűrjük, tálba tesszük, és belekeverjük a reszelt parmezán sajtot.

4. Kivajazunk 4 gömbölyű tálkát és belenyomkodjuk a rizst. 15 percig állni hagyjuk, majd a tállal együtt megmelegítjük, és tányérra borítjuk.

5. Ráöntjük a húsos mártást.

Marhahúsleves

Marhahúsleves
1 db hámozott burgonya
1 szál hámozott fehérrépa
2 szál hámozott sárgarépa
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hámozott hagyma
2 db paradicsom
igény szerint apró tészta vagy
igény szerint cérnametélt
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Rizstimbale húsos-boros mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2327 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rizstimbale húsos-boros mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek