Rizstimbale húsos-boros mártással



Elkészítés:
1. A húst csíkokra vágjuk, sóval-borssal bedörzsöljük, és lisztbe forgatjuk.
2. Megforrósított vajon körös-körül megpirítjuk. Hozzáadjuk a durvára vágott mandulát és a felaprított mentát. Felöntjük a borral és a levessel. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
3. A rizst a sós vízben megfőzzük (13-15 perc), leszűrjük, tálba tesszük, és belekeverjük a reszelt parmezán sajtot.
4. Kivajazunk 4 gömbölyű tálkát és belenyomkodjuk a rizst. 15 percig állni hagyjuk, majd a tállal együtt megmelegítjük, és tányérra borítjuk.
5. Ráöntjük a húsos mártást.
Marhahúsleves

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.
2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.
3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.
4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.