Rizs articsókával és zöldborsóval

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizs articsókával és zöldborsóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db konzerv articsókaszív
15 dkg zöldborsó
20 dl víz
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 és ¼ dl víz
6 dkg reszelt juhsajt
vagy
6 dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst a 20 deciliter sós vízben megfőzzük (13-15 perc).

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a villával szétnyomkodott szardellafilét, majd a lecsöpögtetett articsókaszívet és a zöldborsót.

3. Frissen őrölt borssal ízesítjük (só valószínűleg nem kell). Felöntjük a vízzel, és fedő alatt megpároljuk.

4. A rizst leszűrjük, és előmelegített tálba tesszük. Ráöntjük a mártást. Reszelt pecorino sajttal meghintve kínáljuk.

Rizs articsókával és zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1868 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rizs articsókával és zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
könyvek