Rizs szardellás paradicsommártással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizs szardellás paradicsommártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 nagyobb paradicsom
20 dl víz
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db citrom leve
1 evőkanál fehérborecet
1 dl fehér, száraz bor
1 fej hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint friss bazsalikomlevél
ízlés szerint friss majoránna

Elkészítés:

1. A rizst a sós vízben megfőzzük (13-15 perc).

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a villával szétnyomkodott szardellafilét. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.

3. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kimagozott fekete olajbogyót, a felaprított chilit, a friss majoránna- és bazsalikomleveleket. Gyakran kevergetve 10 percig főzzük.

4. A rizst leszűrjük, és előmelegített tálba tesszük. Ráöntjük a mártást.

Rizs szardellás paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1965 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rizs szardellás paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
vegetáriánus ételek