Pirított rizstészta marinált hallal



Elkészítés:
1. A kétféle halat lapos, nem fém edénybe tesszük. A páchoz egy tálban elkeverjük az olajat a zöld chilivel, a zöldcitromlével és -héjjal, valamint a halszósszal, majd a halra öntjük. Letakarjuk, és 120 percre a hűtőbe tesszük.
2. A tésztát tálba tesszük, és felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje. 8-10 percig áztatjuk (olvassuk el a csomagoláson lévő utasítást), majd alaposan lecsepegtetjük.
3. Wokban vagy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A mogyoróhagymát, a fokhagymát és a piros chilit kissé megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a szójaszószt meg a chiliszószt. Beletesszük a halat a páclével együtt, és 2-3 percig keverve pirítjuk, míg a hal átsül.
4. Óvatosan belekeverjük a lecsepegtetett tésztát. Korianderrel meghintjük, és azonnal tálaljuk.