Halcurry a tenger gyümölcseivel



Elkészítés:
1. Wokban felforrósítjuk az olajat, majd keverve pirítjuk benne 1-2 percig a mogyoróhagymát, a galangát és a fokhagymát, amíg pirulni kezdenek. Hozzáadjuk a kókusztejet, az ázsiai citromfűt, a halszószt és a chiliszószt. Felforraljuk, majd kis lángon még 1-2 percig főzzük.
2. Beletesszük a garnélát, a kalmárt, a lazacot meg a tonhalat, és 3-4 percig főzzük, amíg a garnéla rózsaszínűvé válik, és a hal átfő.
3. Beletesszük a lesúrolt és szakálltalanított kagylót is, és lefedve 1-2 percig forraljuk, amíg az összes kagyló kinyílik. A zárva maradt kagylókat kidobjuk. A metélőhagymával díszítjük, és azonnal tálaljuk a főtt rizzsel.