Chilis-zöldcitromos kacsamell

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Chilis-zöldcitromos kacsamell
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db bőrös, kicsontozott kacsamell
3 evőkanál zöldcitromlé
1 teáskanál chiliszósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 teáskanál barna cukor
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál olaj
2 evőkanál szilvalekvár
másfél dl csirkealaplé
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint friss salátalevél
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1. Kis éles késsel mindkét irányban átlósan bevagdossuk a kacsamellet. Széles, nem fém edénybe tesszük.

2. Egy tálban összekeverjük a fokhagymát, a cukrot, a zöldcitromlét, a szójaszószt és a chiliszószt, majd a kacsára kanalazzuk, és megforgatjuk benne a húst, hogy egyenletesen bevonja. Letakarjuk, és legalább 180 percen át vagy egy éjszakán át pácoljuk a hűtőben.

3. A kacsát lecsepegtetjük, a pácot félretesszük. Felhevítünk egy nagy, vastag aljú serpenyőt, és kikenjük az olajjal. Bőrrel lefelé beletesszük a kacsamellet, és 5 percig sütjük, amíg a bőr barna és ropogós lesz. A kiolvadt zsírt leöntjük. Megfordítjuk a kacsamellet.

4. A kacsamell másik oldalát 2-3 percig sütjük, amíg megpirul. Hozzáadjuk a félretett páclét, a szilvalekvárt és a húslevest, 2 percig forraljuk. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Tányérokra tesszük, és a serpenyőből rákanalazzuk a pecsenyelét. Forrón tálaljuk, főtt rizzsel és ropogós salátalevelekkel.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Chilis-zöldcitromos kacsamell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1589 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Chilis-zöldcitromos kacsamell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
szótár