Angol ürühús

Iresh stew

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Angol ürühús
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg ürühús
2 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
10 dkg vöröshagyma
1 db zeller
2 fej kelkáposzta
2 csapott kávéskanál
1 csapott kávéskanál bors

Elkészítés:

A nagyobb kockákra vágott ürühúst jól megmossuk hideg vízben, feltesszük főni vastagra vágott leveszöldséggel, később beletesszük a kelkáposztát hosszúkásra vágva, sóval, törött borssal, vörös- és fokhagymával, lassan megfőzzük, s többször lehabozzuk, mint a rendes húslevest. Mielőtt a hús teljesen megpuhul, nagy kockára vágott, megmosott burgonyát teszünk hozzá, úgyszintén egészen finomra vágott zöldpetrezselymet s még egyszer jól felforraljuk, a tűzhelyről levesszük és mint levesételt levestányérral felszolgáljuk.

Ezt a kitűnő ír gulyást /Irish stew/, mint az írek maguk is, gazdagíthatjuk, apróra vágott, füstölt, húsos szalonna hozzáadásával. Bográcsban is készíthetjük.
Elvehetjük a birkahús faggyúszagát, ha teljesen lefaggyúzzuk, majd ecetes, köménymagos vízzel leforrázzuk. Hagyjuk egy kevés ideig állni a forró vízben, majd szárazra töröljük.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Angol ürühús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3280 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
Angol ürühús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
pinterest