Sárga csirkecurry

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sárga csirkecurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A fűszeres mártáshoz:
6 evőkanál thai sárga currykrém
1 maréknyi friss, vékonyra szeletelt thai bazsalikom
4 dl víz
másfél dl natúr joghurt
1 maréknyi friss, apróra vágott korianderzöld
A sütéshez:
2 db lebőrözött, kicsontozott csirkemell
20 dkg hosszában félbevágott bébikukorica
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 fej cikkekre vágott vöröshagyma
2 evőkanál földimogyoró-olaj
vagy
2 evőkanál olaj
A tálaláshoz:
igény szerint friss, vékonyra szeletelt bazsalikom
igény szerint friss, apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. A fűszeres mártáshoz egy serpenyőben 2-3 percig keverve sütjük a sárga currykrémet, majd belekeverjük a joghurtot, a vizet, valamint a zöldfűszereket. Felforraljuk, majd kis lángon 2-3 percig főzzük.

2. Közben wokban felhevítjük az olajat, a vöröshagymát és a fokhagymát 2-3 percig keverve sütjük benne. Beletesszük a csíkokra vágott csirkét a bébikukoricával, és 3-4 percig keverve sütjük, míg a hús és a kukorica is megpuhul.

3. Hozzáadjuk a fűszeres mártást, és felforraljuk. Még 2-3 percig főzzük, amíg átmelegszik. Azonnal tálaljuk, a zöldfűszerekkel meghintve.

Thai sárga currykrém

Thai sárga currykrém
8 kisebb friss zöld chilipaprika
5 db durvára vágott sonkahagyma
2 evőkanál friss, finomra vágott galangagyökér
1 evőkanál zöldcitromlé
0.5 evőkanál finomra aprított korianderzöld
0.5 evőkanál friss, apróra vágott koriandergyökér
0.5 teáskanál egész feketebors
0.5 teáskanál őrölt kurkuma
1 szál szeletelt fenyérfű
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál római kömény

1. A chilit, a durvára vágott ázsiai sonkahagymát, a felszeletelt fenyérfüvet (csak a fehér részeket), a felaprított fokhagymagerezdet, a finomra vágott, friss galangagyökeret, a zöldcitromlét és a finomra aprított korianderszárat és -gyökeret, az őrölt koriandert, a rómaikömény-magot, az őrölt kurkumát és az fekete egész borsot háztartási robotgépbe vagy mozsárba tesszük.

2. Simára keverjük, vagy a mozsárban összetörjük.

Sárga csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1547 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Sárga csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
pinterest