Mogyorós csirkecurry



Elkészítés:
1. Az olajat felforrósítjuk a wokban, és a lilahagymát 1 percig keverve pirítjuk benne. Hozzáadjuk a currykrémet, és további 1-2 percig keverve pirítjuk.
2. Beleöntjük a kókusztejet és a csirkealaplét. Hozzáadjuk a citromleveleket a citromfűvel, és 1 percig főzzük. Beletesszük a kockára vágott csirkehúst, lassan felforraljuk, majd 8-10 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.
3. Belekeverjük a halszószt, a szójaszószt meg a cukrot, és 1-2 percig főzzük. Hozzáadjuk a földimogyorót, az ananászt, az uborkát, és további 30 másodpercig főzzük. Mogyoróval megszórva, az uborkával együtt azonnal tálaljuk.
Csirkealaplé

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.