Sertéshús háromszínű paprikával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertéshús háromszínű paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csíkokra vágott szűzpecsenye
1 db kimagozott, szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, szeletelt sárga húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, szeletelt narancssárga kaliforniai paprika
1 evőkanál chiliolaj
2 evőkanál chiliszósz
6 szál szeletelt újhagyma
1 evőkanál halszósz
2 evőkanál thai szójaszósz
½ db zöldcitrom leve
4 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
1 evőkanál olaj
vagy
1 evőkanál földimogyoró-olaj
darabka friss, vékonyra szeletelt gyömbér
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizsmetélt

Elkészítés:

1. A kétféle olajat felforrósítjuk a wokban. Adagonként hozzáadjuk a húst, és keverve barnára pirítjuk. Szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük.

2. A wokba tesszük a chiliszószt, az újhagymát meg a gyömbért, és 1-2 percig keverve pirítjuk. Hozzáadjuk az összes paprikát is, és még 2-3 percig keverve sütjük.

3. Visszatesszük a wokba a húst, jól elkeverjük, hozzáadjuk a halszószt, a szójaszószt meg a zöldcitromlét, és 1-2 percig főzzük. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, és a rizstésztával tálaljuk.

Sertéshús háromszínű paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1796 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Sertéshús háromszínű paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
google+