Gyümölcsös curry



Elkészítés:
1. A megtisztított hagymát, ananászt és papayát 2,5 cm-es darabkákra vágjuk (1. kép).
2. A ghee-t vagy az olajat nagy lábosban felforrósítjuk, és üvegesre pároljuk a hagymát. Megszórjuk a curryvel (2. kép), és 30 másodpercig pirítjuk, amíg az illata erősen érezhető lesz. Ekkor beletesszük a meghámozott, felszeletelt zöldalmát és az ananászt. Óvatosan kevergetve 5 percig főzzük.
3. Hozzáadjuk a papayát, a felszeletelt banánt, a kókuszreszeléket, felengedjük a kókusztejjel (3. kép), és beletesszük a mazsolát. Lassú tűzön 5-10 perc alatt puhára főzzük a gyümölcsöket - a mártás ekkor éppen kezd besűrűsödni.
4. Beletesszük a cukrot (4. kép), sózzuk, és újra megkeverjük. Párolt rizzsel tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |