Tojáscurry

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojáscurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál garam masala
30 dkg hámozott, negyedekre vágott paradicsom
8 db tojás
½ pohár víz
½ teáskanál
2 teáskanál paradicsompüré
3 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál chilipor
1 teáskanál kurkuma
3 teáskanál őrölt koriander
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 fej szeletelt hagyma

Elkészítés:

1. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és négyfelé vágjuk. A ghee-t vagy az olajat lábosban felforrósítjuk, beletesszük a felszeletelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, és puhára pároljuk.

2. Korianderrel, kurkumával, chilivel, rómaiköménnyel és sóval fűszerezzük.

3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, majd felöntjük fél pohár vízzel. Fedő nélkül 10-15 percig főzzük, míg a szósz sűrűsödni kezd. Ekkor óvatosan hozzákeverjük a kemény tojást, a garam masalát, és jól összeforraljuk.

A tojáscurryt legjobb közvetlenül fogyasztás előtt elkészíteni. Ha szeretjük, gazdagíthatjuk párolt zöldborsóval vagy főtt burgonyával is.
Tojáscurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1671 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
Tojáscurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
twitter