Piros sertéscurry paprikával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Piros sertéscurry paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
45 dkg csíkokra vágott szűzpecsenye
vagy
45 dkg kockára vágott szűzpecsenye
7 fej durvára vágott vöröshagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
15 dkg negyedelt gomba
2 evőkanál thai piros currypaszta
10 dkg darabolt kókuszkrém
2 evőkanál thai szójaszósz
4 db hámozott, apróra vágott paradicsom
1 maréknyi friss, apróra vágott korianderzöld
2 evőkanál földimogyoró-olaj
vagy
2 evőkanál olaj
vagy
3 dl húsleves
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs
vagy
igény szerint főtt tészta

Elkészítés:

1. Az olajat felforrósítjuk egy wokban vagy egy nagy serpenyőben. A vöröshagymát és a fokhagymát 1-2 perc alatt puhára sütjük benne, de nem pirítjuk meg.

2. Hozzáadjuk a húst, és 2-3 percig kevergetjük, amíg megpuhul. Beletesszük a paprikát, a gombát és a currykrémet.

3. A kókuszkrémet felolvasztjuk forró zöldséglevesben vagy húslevesben, majd a szójaszósszal együtt a wokba öntjük. Felforraljuk, és 4-5 percig főzzük, amíg a lé besűrűsödik.

4. Hozzáadjuk a paradicsomot meg a koriandert, még 1-2 percig főzzük, majd a tésztával vagy a rizzsel tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Piros sertéscurry paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1346 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Piros sertéscurry paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
szólj hozzá, értékelj