Pirított bárány mentával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pirított bárány mentával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csíkokra vágott bárányhús
5 dkg friss, vékonyra szeletelt mentalevél
1 evőkanál thai halszósz
2 evőkanál olaj
2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
2 db friss, csíkokra vágott piros chilipaprika
1 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
másfél evőkanál currypaszta
25 dkg konzerv bébikukorica
4 szál apróra vágott újhagyma
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1. Az olaj felét felforrósítjuk egy előmelegített wokban vagy egy nagy serpenyőben. A fokhagymát és a chilit addig sütjük benne, míg megpuhul. Kivesszük, és félretesszük. A wokba tesszük a vöröshagymát, és kb. 5 percig sütjük benne, amíg megpuhul. Kivesszük, és külön félretesszük.

2. A maradék olajat felforrósítjuk a wokban. Beletesszük a currykrémet, 1 percig sütjük. Hozzáadjuk a bárányhúst (bélszínt), ha szükséges, több adagban, és adagonként 5-8 percig keverve sütjük, amíg teljesen átsül és puha lesz.

3. A vöröshagymát visszatesszük a wokba, hozzáadjuk a bébikukoricát, az újhagymát, a mentát és a halszószt. Gyakran megkeverve átforrósítjuk. A fokhagymával és a chilivel meghintjük, és rizzsel tálaljuk.

Pirított bárány mentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 820 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Pirított bárány mentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
van itthon