Piros báránycurry

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Piros báránycurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb kimagozott, vékonyra szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
50 dkg sovány, kockára vágott báránycomb
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
2 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál thai halszósz
1 evőkanál barna cukor
másfél dl kókusztej
2 evőkanál thai piros currypaszta
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej szeletelt vöröshagyma
2 evőkanál olaj
másfél dl bárányhúsalaplé
vagy
másfél dl marhahúsleves
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint friss bazsalikomlevél
A tálaláshoz:
igény szerint főtt jázminrizs

Elkészítés:

1. Az olajat nagy lángon felforrósítjuk egy nagy serpenyőben vagy előmelegített wokban. Beletesszük a vöröshagymát a fokhagymával, és 2-3 percig keverve pirítjuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a húst, és keverve sütjük, amíg kissé megpirul.

2. Belekeverjük a currykrémet, néhány másodpercig főzzük, majd hozzáöntjük a kókusztejet, beleszórjuk a cukrot, és felforraljuk. A lángot kicsire vesszük, és időnként megkeverve 15 percig főzzük.

3. Belekeverjük a paprikát, a marhahúslevest vagy bárányhús-alaplét, a halszószt és a zöldcitromlét. Lefedve főzzük további 15 percig, vagy amíg a hús megpuhul.

4. Hozzáadjuk a vízigesztenyét, az aprított koriandert meg bazsalikomot, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Tányérokra szedjük, bazsalikomlevelekkel díszítjük, és jázminrizzsel tálaljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Bárányhús-alaplé

Kép nélkül
150 dkg báránycsont
2 db apróra vágott sárgarépa
30 dl víz
6 szem bors
1 fej negyedekre vágott vöröshagyma
1 szál darabolt póréhagyma
1 szál darabolt szárzeller

1. Nagy fazékba tesszük a báránycsontot (1. kép). Felöntjük vízzel, felforraljuk, majd a csontokat kivesszük, lecsepegtetjük, leöblítjük.

2. A csontokat tiszta fazékba tesszük. Hozzáadjuk a felnegyedelt vöröshagymát, az apróra vágott sárgarépát, a darabokra vágott póréhagymát és szárzellert. Beletesszük a bouquet garnit (2. kép), a borsot, és felöntjük a vízzel.

3. Felforraljuk, majd kis lángon 120-180 percen át gyöngyöztetve főzzük, közben a habot és a zsírt rendszeresen leszedjük a tetejéről. Ehhez használjunk lapos szűrőkanalat (3. kép).

4. A levet tálba szűrjük. A csontokból és a zöldségekből merőkanállal az összes folyadékot kinyomkodjuk (4. kép). Néhány órára hideg helyre tesszük, a megszilárdult zsírt a tetejéről leszedjük.

Piros báránycurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1212 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Piros báránycurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
most van szezonja