Rák kókusztejben
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 10 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
drága



Adag: 7 főre
vagy
vagy
A tálaláshoz:
Elkészítés:
1. A rákot megtisztítjuk, kierezzük. A ghee-t vagy az olajat közepes nagyságú lábosban felforrósítjuk, és megpároljuk benne a felkarikázott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kimagozott, apróra vágott fűszerpaprikát, a kurkumát és a curryleveleket. Közepes lángon 1 percig kevergetve pirítjuk.
2. Felengedjük a kókusztejjel, sózzuk, majd fedő nélkül, 10 percig, lassú tűzön főzzük.
3. Beletesszük a rákot, és kb. 12 percig főzzük, amíg a rákhús megpuhul. Ízlés szerint friss currylevelekkel meghintve tálaljuk.