Hideg, friss korianderleves

| Korianderleves receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hideg, friss korianderleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csokor koriander
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
1 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
10 dl víz
1 db hámozott, darabolt cukkini
4 evőkanál rizs
1 db 2 cm-es fenyérfű
2 teáskanál olívaolaj
ízlés szerint chilikrém
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint finomra vágott chilipaprika
vagy
ízlés szerint finomra vágott piros húsú paprika

Elkészítés:

1. Az olajat megforrósítjuk egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon. Beletesszük a hagymát, a póréhagymát és a fokhagymát, befedve 4-5 percig pároljuk, amíg a hagyma puhulni kezd. Gyakran megkeverjük (1. kép).

2. Hozzáadjuk a vizet, a cukkinit, a rizst, jól megsózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a fenyérfüvet és a zöldcitrom leveleket. Éppen csak felforraljuk, mindjárt takarékra vesszük a lángot. Befedve 15-20 percig lassan főzzük, amíg a rizs megpuhul.

3. Hozzáadjuk a koriandert (2. kép), jól lenyomjuk a folyadékban. 2-3 percig folytatjuk a főzést. Eltávolítjuk a fenyérfüvet és a zöldcitrom leveleket.

4. A levest hagyjuk kissé kihűlni, majd mixerbe vagy robotgépbe tesszük (3. kép) és krémesre pürésítjük, adagonként dolgozva, ha szükséges. (Ha robotgéppel dolgozunk, a főzőlevet leszűrjük és félretesszük. A leves szilárd hozzávalóit éppen csak annyi főzőlével pépesítjük, amennyi az állagához szükséges, később öntjük hozzá a megmaradt főzőlevet.)

5. A levest egy nagy tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk. Befedve hűtőbe tesszük.

6. Ha csípősebb levest szeretnénk, keverünk bele még egy kevés chilikrémet, ízlés szerint. Ha hígabbra kívánjuk, tegyünk bele egy kis adag jeges vizet. Hűtött tálakban, apróra vágott piros húsú paprikával vagy chilivel díszítve kínáljuk.

Hideg, friss korianderleves Hideg, friss korianderleves Hideg, friss korianderleves
Hideg, friss korianderleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1121 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Hideg, friss korianderleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
tippek, fortélyok