Uborkaleves dióval és joghurttal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kezdőknek átlagos ár
Uborkaleves dióval és joghurttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb uborka
6 dkg pirított dió
3 és ¼ dl sűrű joghurt
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál víz
ízlés szerint frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint friss mentalevél

Elkészítés:

1. Az uborkát meghámozzuk, hosszában elfelezzük, kiszedjük a magjait egy kis éles kanállal, s a húsát 3 cm-es darabokra vágjuk (1. kép).

2. A diót, a petrezselyemleveleket mixerbe vagy robotgépbe tesszük az uborka felével és az olívaolajjal (2. kép) együtt, és simára pürésítjük.

3. Egy csipetnyi sóval és a citromlével együtt a megmaradt uborkát is belerakjuk a mixerbe vagy robotgépbe, és krémesre pürésítjük.

4. A pürét egy nagy tálba kaparjuk és hozzákeverjük a joghurtot (3. kép). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adhatunk hozzá még egy kis citromlevet, ha úgy kívánjuk.

5. Lefedve 30 percig hűtjük, ha szükséges, még ízesíthetjük. Hűtött tálakban, mentalevelekkel díszítve kínáljuk.

Uborkaleves dióval és joghurttal Uborkaleves dióval és joghurttal Uborkaleves dióval és joghurttal
A pirított diónak különlegesen finom íze van. Egy száraz serpenyőbe téve közepes hőfokon addig pirítsuk a diót, amíg elkezd barnulni, és finom illatot áraszt.
Uborkaleves dióval és joghurttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1551 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Uborkaleves dióval és joghurttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
cikkek