Sülthús fahéjjal

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: séfkés, tepsi, tűzhely
Eljárások: párolás, sütés
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 késhegynyi fahéj
75 dkg sertéscomb
1 csapott evőkanál zsír
3 dl tej
3 szelet citrom
1 csapott kávéskanál

Elkészítés:

A disznócombot (lehet borjú is) szeletelve vagy egy darabban lábosba teszünk, annyi tejet öntünk rá, hogy a húst befödje.

Zsírt, citromotszeleteket, sót és tört fahéjat teszünk még hozzá.

Nagyon lassan sütjük, míg az egész leve elfől.

Tálalás előtt a sűrű mártást kis vízzel felhígítjuk.

Száraz testes fehérbor illik hozzá.
Burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozzá
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sülthús fahéjjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1930 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
Kép nélkül
Sülthús fahéjjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
bevásárlólista