Gyömbéres dinnyeleves
Elkészítési idő:
50 perc
Munkaidő: 20 perc
kezdőknek
átlagos ár



Elkészítés:
1. A dinnyét elfelezzük, kidobjuk a magjait és a húsát mixerbe vagy robotgépbe kanalazzuk (1. kép). (Dolgozhatunk adagonként.)
2. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (2. kép), a citromlét, a cukrot és egy csipet sót. Mindezt jól összedolgozzuk. Ha kívánjuk, tehetünk bele még egy kis gyömbért. A pürét egy tálban teljesen lehűtjük, ehhez általában 30 perc szükséges.
3. Alaposan elkeverjük benne a tejszínt (3. kép). Kóstolás után, ha szükséges, adunk még bele egy kis sót és citromlét.
4. A dinnyepürét elosztjuk 4 hűtött tálban és snidlinggel díszítjük.
![]() |
![]() |
![]() |
A dinnye érettségét úgy állapíthatjuk meg, hagy a szárával ellentétes végét megnyomjuk, s a nyomásra általában jelentkezik a dinnye jellegzetes aromája, ami segít a döntésünkben.
Ha jobban szeretjük, joghurtot is használhatunk tejszín helyett.