Csirketikka

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirketikka
Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 teáskanál garam masala
75 dkg kicsontozott, kockára vágott csirkecomb
1 teáskanál
3 teáskanál őrölt római kömény
3 teáskanál őrölt koriander
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
¼ fej apróra vágott hagyma
1 dl joghurt

Elkészítés:

1. A csirkehúst éles késsel 3 cm-es kockákra vágjuk (1. kép). A hurkapálcikát vízbe áztatjuk.

2. A felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket turmixgépben finom péppé keverjük. Összekeverjük a joghurttal és a sóval (2. kép).

3. A csirkehúskockákat nyársra húzzuk, majd az előkészített nyársakat tálcára fektetjük, és jó bőven bevonjuk a fűszeres-joghurtos keverékkel (3. kép). Lefedve, a hűtőszekrényben több órán át - ha lehet, egész éjjel - pácoljuk.

4. A nyársakat faszénparázs fölött szabad tűzön (4. kép) vagy sütőben is süthetjük.

Csirketikka Csirketikka Csirketikka Csirketikka
A csirkenyársat egy-két napra a hűtőben hagyhatjuk pácolódni. Mindig közvetlenül a fogyasztás előtt süssük.
Csirketikka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1617 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
Csirketikka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
facebook