Üdítő krémleves sárgarépából és narancsból

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Üdítő krémleves sárgarépából és narancsból
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagy magtalan narancs
3 szál reszelt sárgarépa
1 evőkanál friss, apróra vágott mentalevél
3 ⅔ dl paradicsomlé
2 szál apróra vágott szárzeller
4 db érett paradicsom
ízlés szerint Tabasco-szósz
ízlés szerint
A díszítéshez:
néhány ág friss menta

Elkészítés:

1. A narancsot egy tál fölött hámozzuk meg (1. kép), hogy felfogjuk a levét. Szétvágjuk a gerezdeket, és bedobjuk a tálba.

2. A paradicsomokat egy kis tálban leöntjük forrásban levő vízzel. 10 percig hagyjuk a vízben ázni, majd lehúzzuk a héját (2. kép), és félbevágjuk. A kicsorgó levet felfogjuk.

3. A paradicsomot, a zellert és a sárgarépákat mixerbe vagy robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a narancsgerezdeket a narancs- és paradicsomlével együtt (3. kép). Mindezt krémesre pürésítjük.

4. A krémet egy tálba szedjük, és hozzákeverjük a paradicsom-ivólevet. Befedve hűtőbe tesszük.

5. Megkóstolva, ha szükségesnek találjuk, adunk bele még sót és néhány csepp Tabasco-szószt ízesítésül. Közékeverjük a felaprított mentát. Lehűtött tálakban, mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

Üdítő krémleves sárgarépából és narancsból Üdítő krémleves sárgarépából és narancsból Üdítő krémleves sárgarépából és narancsból
Ezt a levest feltétlenül mixerben kell elkészíteni, hogy igazán finom legyen. Ízlés szerint kissé darabosan is adhatjuk.
Üdítő krémleves sárgarépából és narancsból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1314 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Üdítő krémleves sárgarépából és narancsból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
most van szezonja