Csípős dinnyeleves

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csípős dinnyeleves
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg kockára vágott sárgadinnye
1 teáskanál apróra vágott, friss chilipaprika
½ db érett, zöld sárgadinnye
1 csipet
1 fej finomra vágott hagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál citromlé
vagy
½ teáskanál málnaecet
ízlés szerint apróra vágott snidling

Elkészítés:

1. Az olajat egy kis serpenyőben, alacsony hőfokon felforrósítjuk. Beletesszük a hagymát, a fokhagymát (1. kép), a chilit, befedve 6-7 percig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul, de még nem barnul. Néha megkeverjük.

2. A zöld bélű sárgadinnye húsát mixerbe vagy robotgépbe tesszük (2. kép), hozzáadva a hagymát, a fokhagymát, a chilit és simára pürésítjük, ha szükséges, adagonként. Hozzáadjuk az ecetet vagy a citromlét, és megsózzuk.

3. 30 percre hűtőbe tesszük, vagy amíg a keverék hideg lesz.

4. A zöld dinnyéből eltávolítjuk a magokat és gömböket vájunk ki belőle (3. kép), vagy éles késsel felkockázzuk.

5. 4 lapos tálban elosztjuk a levest. Zöld dinnyegömbökkel díszítjük. Megszórjuk egy kevés snidlinggel, s máris tálalhatjuk.

Csípős dinnyeleves Csípős dinnyeleves Csípős dinnyeleves
Ha nem kívánunk chilit használni, adjunk a leveshez ízlés szerint néhány cseppet a készen kapható erős szószból a 2. lépés végén, hogy ízesebb legyen a levesünk.
Több sárgadinnyefajta is kapható a piacon, de a tálaláshoz mindig elütő színű dinnyét használjunk.
Csípős dinnyeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1189 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Csípős dinnyeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
bevásárlólista