Csípős dinnyeleves



Elkészítés:
1. Az olajat egy kis serpenyőben, alacsony hőfokon felforrósítjuk. Beletesszük a hagymát, a fokhagymát (1. kép), a chilit, befedve 6-7 percig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul, de még nem barnul. Néha megkeverjük.
2. A zöld bélű sárgadinnye húsát mixerbe vagy robotgépbe tesszük (2. kép), hozzáadva a hagymát, a fokhagymát, a chilit és simára pürésítjük, ha szükséges, adagonként. Hozzáadjuk az ecetet vagy a citromlét, és megsózzuk.
3. 30 percre hűtőbe tesszük, vagy amíg a keverék hideg lesz.
4. A zöld dinnyéből eltávolítjuk a magokat és gömböket vájunk ki belőle (3. kép), vagy éles késsel felkockázzuk.
5. 4 lapos tálban elosztjuk a levest. Zöld dinnyegömbökkel díszítjük. Megszórjuk egy kevés snidlinggel, s máris tálalhatjuk.
![]() |
![]() |
![]() |