Pirított kukoricaleves chilivel

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pirított kukoricaleves chilivel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szemes kukorica
1 db szárított chilipaprika
½ teáskanál őrölt római kömény
6 és ¼ dl tejszín
1 db apróra vágott, kimagozott piros húsú paprika
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
4 evőkanál vaj
3 és ¼ dl víz
vagy
3 és ¼ dl tyúkhúsleves
ízlés szerint friss petrezselyemzöld
vagy
ízlés szerint friss korianderzöld

Elkészítés:

1. A chilire egy tálkában annyi forró vizet öntünk, hogy ellepje (1. kép). 15 percig hagyjuk állni, hogy megpuhuljon.

2. A vajat egy serpenyőben közepes hőfokon megolvasztjuk. Beletesszük a kukoricaszemeket. Gyakran kevergetve 15 percig pirítjuk, amíg kezd kissé barnulni. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a paprikát (2. kép), gyakran megkeverve 15 percig pároljuk, amíg a hagyma puhulni kezd és a keverék kezd ragadós lenni.

3. A keveréket mixerbe vagy robotgépbe tesszük a húslevessel együtt, és simára pépesítjük.

4. A tejszínt egy nagy lábosba tesszük, hozzákeverjük a pürésített zöldségeket, és felforraljuk. Beletesszük a római köményt, majd kissé megsózzuk. A hőfokot úgy szabályozzuk, hogy a leves lassan gyöngyözve addig forrjon, amíg körülbelül az egynegyedét elfövi.

5. A chilit kivesszük a vízből, kicsumázzuk, kiszedjük a magjait és az ereit(3. kép) (a chili érintése után kezet kell mosni). A chilit és 4-5 evőkanálnyit az áztatóvizéből mixerbe vagy robotgépbe tesszük és pürésítjük. 2-4 evőkanálnyit a levesbe adunk ízlésünk szerint, és további 5 percig folytatjuk a főzést.

6. Ha szükséges, még teszünk fűszert a levesbe, majd előmelegített tálakban, aprított koriander- vagy petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.

Pirított kukoricaleves chilivel Pirított kukoricaleves chilivel Pirított kukoricaleves chilivel

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Pirított kukoricaleves chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1830 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Pirított kukoricaleves chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
pinterest