Parmezános palacsinta húslevesben

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Parmezános palacsinta húslevesben
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
2 db tojás
2 evőkanál tej
1 evőkanál liszt
A húsleveshez:
30 dkg sovány marhahús
50 dkg csirkeszárny
3 szál petrezselyem
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej félbevágott, szeletelt hagyma
1 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
1 szál vékonyra szeletelt, apróra vágott szárzeller
15 dl víz
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A csirkedarabokat és a marhahúst a vízzel együtt egy nagy fazékba tesszük, hozzáadjuk a zellert, a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a babérlevelet és a sót. Felforraljuk, majd leszedjük a felületen keletkezett habot. Csökkentjük a hőfokot, és nagyon lassan, fedő nélkül 60 percen át hagyjuk gyöngyözve főni.

2. A levest leszűrve minél több zsír leszedünk a tetejéről. A zöldfűszereket kidobjuk A húst és a zöldségeket más alkalomra félretesszük.

3. Egy tiszta lábosban felforraljuk a húslevest. Ha szükséges, 1 literre beforraljuk, megkóstoljuk, és fűszerezzük, ha szükséges (a sóval legyünk óvatosak). Takarékon lassan főzzük, amíg a palacsinta elkészül.

4. A palacsintához a lisztet egy tálba tesszük a tej felével. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet is, tovább keverjük Hozzáadjuk a feltört tojást, és jól elvegyítjük vele. Sózzuk, borsozzuk, beledolgozzuk a bazsalikomot és a parmezánt.

5. Egy 20 cm átmérőjű teflon palacsintasütő alját vékonyan megkenjük olajjal, s addig melegítjük, amíg füstölni kezd. A keverék egyharmadát (mintegy 4 evőkanálnyit) szétterítjük benne, hogy befedje az alját. 1 percig sütjük (1. kép), majd megfordítjuk, és a másik felét 15 másodperc alatt készre sütjük. Kitesszük egy tányérra. Elkészítjük a másik két palacsintát is, s ha szükséges, még adunk kevés olajat a serpenyőbe.

6. A palacsintákat még melegen feltekerjük, és másfél centis szeletekre vágjuk (2. kép), hogy spirálokat kapjunk. Elosztjuk a tányérokon, és rámerjük a forró húslevest. Parmezánnal tálaljuk.

Parmezános palacsinta húslevesben Parmezános palacsinta húslevesben
Parmezános palacsinta húslevesben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1795 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Parmezános palacsinta húslevesben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
recept beküldése