Káposztás bableves kacsahússal

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Káposztás bableves kacsahússal
Adag: 6 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db sült kacsacomb
20 dkg kelkáposzta
25 dkg főtt fehérbab
vagy
12 szelet bagett
1 fej apróra vágott hagyma
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 szál karikára vágott sárgarépa
1 nagyobb szál hosszában félbevágott, szeletelt póréhagyma
2 szál kockára vágott fehérrépa
2 db kockára vágott burgonya
2 evőkanál friss, durvára vágott petrezselyem
1 evőkanál olívaolaj
vagy
1 evőkanál kacsazsír
15 dkg kemény, reszelt sajt
vagy
15 dkg reszelt gruyere sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lehető legtöbb zsírt lefejtjük a kacsahúsról. A húst lefejtjük a csontokról, nagy darabokra vágjuk, a csontját és a bőrét eldobjuk.

2. A kacsazsírt vagy az olajat egy nagy levesesfazékban vagy egy tűzálló edényben közepes hőfokon felforrósítjuk. Beletesszük a hagymát és a fokhagyma háromnegyed részét. Befedjük és 30 percig pároljuk, amíg éppen kezd puhulni. Hozzáadjuk a sárgarépát, a póréhagymát, a fehérrépát (1. kép), befedjük, és 20 percig folytatjuk a főzést, időnként megkeverjük. Ha a zöldség kezd barnulni, adunk hozzá egy evőkanál vizet.

3. Közben egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Beledobjuk a kelkáposztát, és 5 percig forraljuk, majd leszűrjük.

4. A húslevest hozzáadjuk a párolt zöldségekhez. Közékeverjük a burgonyát, a babot, az előfőzött káposztát, a babérlevelet, és fűszerezzük. Fölforraljuk, de azonnal csökkentjük a hőfokot, és 15 percig lassan gyöngyözve főzzük.

5. Összevágjuk a petrezselymet és a megmaradt fokhagymát. Belekeverjük a levesbe a kacsahússal együtt, s befedve 20 percig főzzük, időnként megkeverjük. Ízlés szerint még fűszerezzük.

6. A kenyérszeleteket az egyik oldalukon megpirítjuk. A másik oldalukat megszórjuk sajttal (2. kép), és addig pirítjuk, amíg a sajt elolvad. A levest előmelegített tálakba merjük, és a sajtos pirítóssal tálaljuk.

Káposztás bableves kacsahússal Káposztás bableves kacsahússal

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Káposztás bableves kacsahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1966 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Káposztás bableves kacsahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
vegetáriánus ételek