Csirkehúsos ravioli húslevesben

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál finomra vágott, friss tárkonylevél
A tésztához:
15 dkg liszt
2 evőkanál tárkonylevél
2 db tojás
1 teáskanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál víz
A töltelékhez:
20 dkg főtt, durvára vágott csirkehús
½ evőkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
½ evőkanál apróra vágott, friss snidling
½ teáskanál reszelt citromhéj
½ evőkanál friss, apróra vágott tárkonylevél
4 evőkanál tejszín
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztához robotgépben összevegyítjük a lisztet, a tárkonyt és a sót. Felverünk egy tojást és egy tojássárgáját, az olajat és 2 kanálnyi vizet. A tojásos keveréket beleöntjük a robotgépbe, addig hagyjuk dolgozni, amíg egy az edény falától elváló gömb keletkezik. Ha a tészta morzsalékos, hozzáadjuk a maradék vizet, ha pedig ragacsos lenne, 1-2 evőkanál lisztet teszünk hozzá, és addig járatjuk a gépet, míg szép gömböt kapunk. Becsomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A megmaradt tojásfehérjét félretesszük.

2. A töltelékhez a csirkehúst, a citromhéjat és a fűszernövény-keveréket (tárkonylevelet, snidlinget és petrezselymet) robotgépbe tesszük, sóval és borssal együtt. Finomra dolgozzuk, majd egy tálban összevegyítjük a tejszínnel. Megkóstoljuk, s ha szükséges, még fűszerezzük.

3. A tésztagömböt elfelezzük. Az egyik részt letakarjuk, a másikat lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra nyújtjuk. 12x6 cm-es téglalapokra vágjuk.

4. A tésztalapok egyik felére egy-egy teáskanálnyi tölteléket teszünk. A széleket megkenjük tojásfehérjével (lásd a képet), félbehajtjuk, és a széleket óvatosan, de jó erősen összenyomjuk. A raviolikat elrendezzük egy belisztezett sütőlemezen. A műveletet megismételjük a megmaradt tésztával. A raviolit hideg helyen 15 percig hagyjuk száradni vagy 60-120 percre hűtőszekrénybe is tehetjük.

5. Bőséges mennyiségű sós vizet forralunk, és beletesszük a raviolik felét. 12-15 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul. Egy tiszta konyharuhán lecsöpögtetjük, s közben kifőzzük a többi raviolit.

6. A levest és a tárkonyt egy nagy lábosban felforraljuk, majd 15 percig hagyjuk gyöngyözve főni. Hozzáadjuk a megfőtt raviolikat, és 5 percig hagyjuk átmelegedni. Előmelegített leveses tányérokban tálaljuk.

Csirkehúsos ravioli húslevesben
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csirkehúsos ravioli húslevesben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2419 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Csirkehúsos ravioli húslevesben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
könyvek