Tavaszi zöldségleves főtt marhahússal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Tavaszi zöldségleves főtt marhahússal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg bélszín
12 db apró, negyedekre vágott újburgonya
4 szál hosszában félbevágott, darabolt sárgarépa
16 dkg darabolt zöldbab
16 dkg apróra vágott shiitake gomba
2 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál száraz sherry
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál friss, apróra vágott snidling
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy lábosban sós vizet forralunk, beledobjuk a burgonyát és a sárgarépát (1. kép). Csökkentjük a hőfokot, és befedve, lassan főzzük 15 percig, amíg minden megpuhul. Egy másik lábosban sós vizet forralunk, s 5 percig főzzük benne a zöldbabot, amíg éppen kezd puhulni. A zöldségeket leszűrjük, és félretesszük.

2. Egy lábosban felforraljuk a húslevest, hozzáadjuk a szójaszószt és a sherryt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Csökkentjük a hőfokot úgy, hogy a leves a szélén lassan gyöngyözzön. Beletesszük a marhahúst, és 10 percig főzzük (A hús legyen nagyon jó minőségű, majd a tányérokban fog tovább puhulni.)

3. Hozzáadjuk a gombát, és 3 percig folytatjuk a lassú főzést. A tányérokat előmelegítjük.

4. A húst kivesszük a levesből és vágódeszkán pihentetjük. Ha szükséges, még fűszerezzük a levest, ismét felforraljuk.

5. A húst hosszában félbevágjuk, majd mindegyik részt nagyon vékonyan felszeleteljük Kissé sózzuk és borsozzuk a húst, és elosztjuk az előmelegített tányérokban.

6. A félretett zöldségeket visszadobjuk a levesbe (2. kép), és 1 percig melegítjük. A levest a tányérokba merjük a húsra, amennyire lehet, a zöldségeket egyenletesen elosztjuk. A zöldfüszerekkel megszórva tálaljuk.

Tavaszi zöldségleves főtt marhahússal Tavaszi zöldségleves főtt marhahússal

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Tavaszi zöldségleves főtt marhahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1954 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Tavaszi zöldségleves főtt marhahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
hírlevél