Fűszeres rizs
Biriani
Köretek | Fűszeres rizs receptek , Mazsolás rizs receptek
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A rizst megmossuk, és jól lecsepegtetjük. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. A ghee-t vagy az olajat nagy lábosban felforrósítjuk, beletesszük a szeletekre vágott hagymát, majd állandó keverés mellett üvegesre pároljuk. Zúzott fokhagymával, kurkumával és gyömbérrel ízesítjük, majd további 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, és jól elkeverjük.
2. Beletesszük a kardamommagot, a szegfűszeget és a garam masalát, majd felengedjük a vízzel. Jól lefedve, kis lángon 20 percig pároljuk. Belekeverjük a lecsöpögtetett mazsolát, és lefedve, további 5 percig pároljuk.
Fontos, hogy ennél az ételnél mindig basmati rizst használjunk, mivel finom íze és enyhe illata jól illik az alkalmazott fűszerkeverékhez.